Manglerne af Sudoku-opgaver

Sudoku-opgaver har altid pralede med, at det er en hjerne stimulere spil, der kræver ingen matematiske færdigheder. I det væsentlige er sætningen korrekt, fordi en spiller ikke har virkelig at tilføje numre, kolonner eller rækker for at spille Sudoku-opgaver.

Men hvis vi ser på spil af Sudoku puslespil mere tæt, vi kan faktisk identificere nogle grundlæggende henvisning til begreber, der er af rent matematisk art. For eksempel har Sudoku spil normalt flere blokke eller firkanter, der allerede er fyldt med visse numre. Men hvad hvis vi starte fra et fuldstændigt tomt gitter, hvilket betyder ingen numre på alle? Spørgsmålet er så vil være hvor mange måder kan løsningen opnås givet puslespil reglerne? Hvis vi går simpel 4 af 4 Sudoku gitter, der er i alt 576 måder at arrangere tallene 1, 2, 3, 4. i en firkant eller blok præsentation med hvert nummer, vises kun en gang i hver række og kolonne. Men Frazer Jarvis af Sheffield University var i stand til at komme med 88 gyldig ordninger for de selvsamme gitter og efterfølgende sendt sine observationer på forumet Sudoku programmører.

Logik er tydeligvis ikke den eneste faktor på arbejdspladsen i Sudoku-opgaver. Matematik er også en central aktør. Ditto med forskellige regler. Sudoku sagde det kun har en grundlæggende regel, men når du sidder og forsøger at løse gåden, forskellige regler samt teknikker vil dukker op, kan du finde nyttige, som du forsøger at afdække enigma af spillet. Mens sudokus grundlæggende regel vil hjælpe med at få den rigtige løsning, kan gentages ansøgning af denne en grundregel gøre spillet en stor bar. Barry Cipra, en matematiker og forfatter fra Northfield, Minnesota, sagde Sudoku regler faktisk har flere hierarkier. Disse regler får mere kompliceret som puslespillet bliver mere komplekse som i tilfældet med 10 af 10, 12 af 12 og 14 af 14 gitre. De grundlæggende regler, Cipra sagde, gælder kun for standard 9 x 9 gitter. Højere niveauer af puslespillet indebærer mere komplekse regler. Ikke desto mindre, sjovt begynder når en spiller er i stand til at opdage mønstre, der vil udløse anvendelse af reglerne

Begrebet Sudoku puslespil om ingen matematik kræves er således en smule fejlbehæftet. Hvad spillet faktisk ønsker at sige, er, at ingen regning er virkelig påkrævet, hvilket betyder ingen optælling af 1, 2, 3, 4 osv. Sudoku-opgaver også sige det kun har en simpel regel, der skal udfylde gitteret med tal fra 1 til 9 på en sådan måde, at hver række og kolonne vil have en forekomst af de nævnte cifre. Igen, der er fejlen her, fordi stikker alt for stift at dette en simpel regel ikke vil hjælpe en spiller at nemt løse gåden. Analytiske metoder, herunder opdagelsen af uskrevne regler og taktik, er nødvendige for at se spillet til sin logiske konklusion.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.